Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Férfi napszemüvegek

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, ezért mindig kiemelt védelmet kell hogy élvezzen. A napszemüveg ma már nemcsak divatcikk, hanem egészségünk szempontjából fontos védőeszköz. A káros környezeti hatások miatt évről­ évre fokozódó UV ­sugárzás a szemünk egészségi állapotát is veszélyezteti. Ezért fontos a jó minőségű napszemüveg viselete, ami maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen.

Miért károsak az UV-sugarak?

Az ultraviola (UV) sugarak a napfény nagy energiájú, rövid hullámhosszú, nem látható, kifejezetten káros sugarai, melyeknek 3 típusa különböztethető meg: UV-A (320­-400 nm), UV-B (320-­290 nm), és UV-C (290 nm alatt). Az UV-C sugarakat az ózonréteg teljes egészében elnyeli. Az UV-A és UV-B fény hozzájárulhatnak számos szemészeti kórkép kialakulásához. Leggyakoribb kórkép a szürkehályog kialakulása, mely ellen a megfelelő védelemmel ellátott napszemüveggel, illetve dioptriás szemüveggel tudunk tenni.

Amikor napszemüveget választasz, fontos figyelembe venni a következőket:

  1. UV-szűrés: Győződj meg arról, hogy a napszemüvegek rendelkeznek megfelelő UV-szűrővel.

  2. Lencseszín és típus: Különböző lencseszínek és típusok elérhetők, például polarizált, tükröződést csökkentő vagy árnyékoló lencsék.

  3. Illeszkedés: A napszemüvegeknek kényelmesen kell illeszkedniük az arcra, és nem szabad csúszniuk vagy szorítaniuk.

  4. Stílus és dizájn: Válassz olyan napszemüveget, amely megfelel az ízlésednek és stílusodnak.

Rendezés:
Az oldal tetejére