Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szemfenékfotó

A digitális fundus kamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés, melynek segítségével felderíthetők és megelőzhetők a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a macula degeneráció/szemfenék elfajulás, látást érintő szövődményei.  

nexy pillanatok alatt, teljesen automatikusan készít pupillatágítás nélkül képeket a szemfenékről, akár 7 különböző területről, automatikus fókuszálással és teljes 3D szemkövetéssel. Egy kép teljes elkészítési ideje kevesebb, mint 15 másodpercig tart. 

Az elkészült szemfenék-képet digitálisan rögzítjük és interneten keresztül, a szigorú adatvédelmi szempontoknak megfelelő szoftverrel továbbítjuk, ahol szemész szakorvos írja meg a szakvéleményt a beteg állapotáról.

A képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető a betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása. A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes. 

A képeket 10 évig megõrzik, rendszeres kontroll esetén a digitálisan tárolt képek összehasonlíthatók, az elváltozásokon keresztül a betegség folyamata nyomon követhetõ. Kiemelésre méltó, hogy a digitális fundus fotón rendkívül jó felbontású kép jelenik meg, amellyel olyan apró részletek, elváltozások is megtekinthetõk, nagyíthatók, tárolhatók, továbbíthatók, amik hagyományos módon nem. 

Az oldal tetejére