Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szemfenékfotó

Miért lehet hasznos egy szemfenékfotó?

A digitális fundus kamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés segítségével felderíthetők és megelőzhetők a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a macula degeneráció/szemfenék elfajulás, látást érintő szövődményei. 

A képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető a betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása.

Hogy készül a szemfenékfotó?

A nexy pillanatok alatt, teljesen automatikusan készít pupillatágítás nélkül képeket a szemfenékről, akár 7 különböző területről, automatikus fókuszálással és teljes 3D szemkövetéssel. Egy kép teljes elkészítési ideje kevesebb, mint 15 másodpercig tart. A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes.

Az elkészült szemfenék-képet digitálisan rögzítjük és interneten keresztül, a szigorú adatvédelmi szempontoknak megfelelő szoftverrel továbbítjuk, ahol szemész szakorvos írja meg a szakvéleményt a beteg állapotáról.

Mennyi ideig tekinthetők meg a fotók?

A képeket 10 évig megőrzik, rendszeres kontroll esetén a digitálisan tárolt képek összehasonlíthatók, az elváltozásokon keresztül a betegség folyamata nyomon követhető. Kiemelésre méltó, hogy a digitális fundus fotón rendkívül jó felbontású kép jelenik meg, amellyel olyan apró részletek, elváltozások is megtekinthetők, nagyíthatók, tárolhatók, továbbíthatók, amik hagyományos módon nem.

Az oldal tetejére