Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BABA ÉS GYERMEKSZEMÉSZET

PLUSOPTIX A09 BINOKULÁRIS VIDEOREFRAKTOMÉTER SPECIÁLISAN GYERMEKEK VIZSGÁLATÁRA

 

  • Speciálisan csecsemők és gyermekek vizsgálatára.
  • Tökéletes megoldás amblyopia szűrésére.
  • Binokuláris mérési metódus.
  • Non-invasive mérési metódus.
  • Nem kell pupillatágítót alkalmazni.
  • 1 méteres mérési távolság. A gyermek a szülő biztonságos közelében (ölében ülve) maradhat.
  • Rendkívül gyors mérés.
  • Egy lépésben méri a szem fénytörési hibáit, a pupilla átmérőt, a PD-t és a tekintés irányát.
  • Egyszerű kezelhetőség, automatikus mérésindítás.

               

Gyors autorefraktometer, melynek mérési elve az infravörös skiaszkópián alapszik.

Alkalmas csecsemők szűrésére is, akár már 6 hónapos kortól.

1 méteres munkatávolságon működik, alapvetően binokuláris méréssel,

melynek során meghatározza a pupillaátmérőt és a szem optikai tengelyének irányát.

Mikro strabismus mérésére alkalmas.


Milyen életkorban lehet és ajánlott a vizsgálatot elvégezni?
Az éleslátás kifejlődése korhoz kötötten kódolt, azaz a tompalátás egy bizonyos koron túl nem javítható. A vizsgálat életkorra való tekintet nélkül elvégezhető, minimális elvárás, hogy a baba az anyuka ölében ülni tudjon, amit kb. 6 hónapos korára ér el.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A gyermek 1 méteres távolságban helyezkedik el anyukája vagy kísérője ölében. A gép nem ér a babához, távolról végzi a méréseket. Vizsgálat közben hangokat és fényt bocsájt ki, ezért a gyermek játékként foghatja fel, így vonzza a megfelelő helyre a gyermek tekintetét. A gép azonnal érzékeli, amikor a gyermek a kamerába fókuszál, és elvégzi a mérést. Az egész vizsgálat gyors, barátságos és nem él vissza a gyermek türelmével.

Vannak-e mellékhatásai a vizsgálatnak?

A vizsgálat mellékhatásmentes, a gyermeknek semmilyen kára nem származik abból, hogy a kamerába néz. A gyermek a géppel a vizsgálat során semmilyen közvetlen kontaktusba nem kerül, nem szükséges gyógyszeresen tágítani a pupilláját.

Miért fontos a kisbabák szemét vizsgálni?

A szülők sokszor nincsenek tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg nem működik megfelelően, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik. A csecsemőkori kancsalság hétköznapi ember számára nem egyértelműen felismerhető. A kétszemes éleslátás hiánya olyan súlyos tompalátáshoz vezethet a kisgyermekek egyik szemén, ami egy bizonyos koron túl egyáltalán nem gyógyítható. A csecsemők szemének vizsgálata ugyanolyan fontos, mint például a hallás vagy a csípőficam vizsgálata.

Milyen eszköz a Plusoptic?

Speciálisan babáknak és gyermekeknek szóló vizsgálati eszköz, amellyel kiszűrhetők a csecsemők veleszületett szemészeti funkcionális eltérései. Minden olyan esetben, amikor egy gyermek nem tud még megfelelően, illetve megbízhatóan visszajelezni a látás minőségéről, a vizsgálat fényt deríthet különböző eltérésekre.A szűrővizsgálat lényege, hogy úgy végezhető el a szemvizsgálat, hogy az a gyermek részéről semmilyen együttműködést nem igényel: nem kell olvasni tudnia vagy képeket felismernie, de még beszélnie sem. Ezen kívül nem szükséges a szemcseppel történő pupillatágítás sem.

Az oldal tetejére