Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SZEMVIZSGÁLAT

Computeres látásvizsgálat

A látásvizsgálat alapja a kórtörténet felvétel. Részletesen kikérdezzük jelenlegi panaszairól és az eddigi vizsgálat eredményeiről.

Ha van szemüveg, bemérjük a dioptriáját, melyet a végén összehasonlítunk a vizsgálat eredményével. Fontos, hogy mennyit változott, mennyi idő alatt.

Ezután egy objektítv résszel folytatódik, ahol a computer beméri és elemzi a szem fénytörését.

Majd mindezek után a szubjekítv rész jön, ahol is a páciens és az optometrista együttműködéséből elkészül a vizsgálati eredmény.

Távolra és közelre is meghatározzuk a dioptriát, illetve ha speciális munkatávolságra lenne szükség, ahhoz is felírjuk a szükséges dioptriát. 

Egyszemes látás felvétele, vörös-zöld ábrával, keresztcilinderrel finomítva

Kétszemes együttlátás ellenőrzése

Konvergencia ellenőrzése

Olvasódioptria meghatározása olvasótáblával

Körülbelül 20-30 percet vesz igénybe egy vizsgálat, de egyéni igényektől is függ az idő, mely hosszabbodhat és rövidülhet.

A vizsgálat közbeni kényelemről a vizsgáló szék gondoskodik, a pontos eredmény elérésében pedig a modern eszközök állnak szolgálatunkra.

Ezen kívül térlátásszűrést is végzünk polárszűrős ábrákkal.

Illetve szemfenékfotó is készül, a szemfenék állapotának nyomonkövetése céljából

Sok más diagnosztikai eszközzel ellentétben a HRK-8000A Hartmann-Shack hullámfront szenzorral rendelkezik, amely 81 ponton elemzi a szem törőerejét. Így nemcsak a páciens alap refrakciós hibáit elemzi, hanem az egyedülálló hullámfront analízis keretében a magasabb rendű aberrációk is megállapításra kerülnek.

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg. Ehhez egy gyors, sokoldalú és precíz mérési folyamatra van szükségünk, amely biztosítja számunkra az egyedi látáskorrekció megállapítását.

A HRK-8000A perifériális bázisgörbület mérésre is alkalmas, így a pontosabb adatoknak köszönhetően tökéletes kontaktlencse illesztést tesz lehetővé. A normál 3 mm-hez képest 8,5 mm-es átmérőjű területről kap görbületi adatokat.

Az oldal tetejére